Een succes maken van de eerste ontmoeting.

Een succes maken van de eerste ontmoeting. Large Image

Description

Hoi Radboud,

Je vroeg me wat jouw klanten kunnen doen om een succes te maken van hun eerste ontmoeting.

Daar kun je veel aan doen! Allereerst bij de voorbereiding van de eerste ontmoeting. Iedereen krijgt van Mens & Relatie bij een partnervoorstel een profielschets van de voorgestelde partner. Daarin staan ook de interesses. Hoeveel moeite is het om die te onthouden? Sommige mensen hebben hun woordje al klaar: “Ik interesseer me helemaal niet voor …”. En op die puntjes komt dan de hobby van die ander. Wat een domme opmerking!

In de eerste plaats is dit een afwijzing van die ander. Je bent nog niet begonnen met kennismaken en je wijst al af. Lekker handig. In de tweede plaats gaat het helemaal niet om jou, het is de hobby van de ander. Probeer liever te ontdekken wat maakt dat die ander dat zo boeiend vindt. Jouw doel is toch om die ander te leren kennen? Niet om over die ander te oordelen. Dat is waar het heel vaak mis gaat.

De tweede valkuil waar veel mensen in vallen is dat ze ofwel vreselijk hun best doen goed over te komen (alsof ze gaan solliciteren), ofwel juist om dat niet te doen het tegenovergestelde gedrag vertonen, zo van “je neemt me maar zoals ik ben”. Allebei is onhandig en werkt niet. Hou liever de middenweg aan. En wees niet zo met jezelf bezig. Voor die ander is het ook super spannend om jou te leren kennen. Stel elkaar liever gerust, als je allebei ontspannen bent wordt de ontmoeting veel leuker.

En dat zou je doel van de eerste ontmoeting moeten zijn. Om er voor allebei een leuke ontmoeting van te maken. Niet meer en niet minder.

Met vriendelijke groet,

www.liselottevisser.com

Drs. Liselotte Visser
Gz-psychologe, mediator
www.liselottevisser.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyrights 2019 Mens & Relatie

Kaldenkerkerweg 15 * 5913 AB te Venlo
Telefoonnummer 088-0221900
KvK 12036722 * NL8059.72.833B01
http://www.mens-en-relatie.nl