Het liefdesleven van de olympische atleten

Het liefdesleven van de olympische atleten Large Image

Description

Hoe combineren de deelnemers aan de Olympische Spelen hun drukke sportcarrière met een relatie? Of is het misschien praktischer om vrijgezel te zijn? Radboud Visser van Mens & Relatie deed een beknopt onderzoek naar de gekwalificeerde olympische sporters en hun relatiestatus.

Judoka Guillaume Elmont vertelt aan Mens & Relatie dat hij acht jaar een relatie had en is sinds kort weer vrijgezel is. Hij ziet geen verband tussen zijn vrijgezelle status en zijn drukke trainingsschema. ‘Een relatie is goed te combineren met een sportcarrière zolang beide partijen weten wat er voor nodig is.’
Raymon van der Biezen, die voor Nederland op de BMX deelneemt aan de Spelen, kan de stelling van Elmont tegenover Mens & Relatie bevestigen. Hij heeft sinds twee jaar een relatie met handbalster Sanne van Olphen – een relatie waarin hij veel ondersteuning vindt voor zijn sport, al is het ook lastig te combineren: ‘Zeker omdat mijn vriendin ook topsport doet en sinds een jaar voor een Deens team speelt. We proberen elkaar zo vaak mogelijk op te zoeken, maar het kan zo maar zijn dat we elkaar een maand of twee niet zien.’

Sporters onder elkaar

Raymon is niet de enige olympiër die een relatie heeft met een topsporter, hoewel de meesten hun relatie vinden buiten de sportomgeving. Atletiek-atleet Eelco Sintnicolaas is samen met polsstokhoogspringster Denise Groot, en zwemmer Lennart Stekelenburg is met vlinderslagspecialiste Willemijn Knot; beide dames komen overigens zelf niet uit tijdens de Spelen. Hockeyer Robbert Kemperman is samen met Emilie Mol, die in 2008 nog voor het dameshockeyelftal speelde, en ook hockeyer Teun de Nooijer is getrouwd met een voormalig hockeyinternational, de Duitse Philippa Suxdorf. Badmintonner Yao Jie is getrouwd met Eric Pang, vier keer Nederlands badmintonkampioen. En het stel Carlien Dirkse van den Heuvel en Maartje Paumen neemt in de hockeyselectie gezamenlijk deel aan de Spelen.

Nauwelijks meer vrijgezellen dan bij de gemiddelde Nederlander

Van de 165 sporters die zich tot een week voor de Spelen kwalificeerden, weten we van het merendeel niet of ze vrijgezel zijn of een relatie hebben. 48 van de 165 mensen (29%) geven openheid over hun relatiestatus, via Facebook, Wikipedia of bij navraag door Mens & Relatie. In die groep hebben 38 sporters een relatie (79%) en geven 10 sporters aan vrijgezel te zijn, dat is 21%. Dit getal wijkt nauwelijks af van de 19% singles in de leeftijd 18 tot 30 jaar, die met cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek te berekenen is.

One thought on “Het liefdesleven van de olympische atleten

  1. Altijd grappig zo’n statistiekje. Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar andere specifieke beroepsgroepen, bijvoorbeeld internationaal vrachtwagenchauffeur (misschien is dat juist heel goed voor je relatie, of juist niet) of fysiotherapeut of zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyrights 2019 Mens & Relatie

Kazernestraat 10 * 5928 NL Venlo
Telefoonnummer 088-0221900
KvK 12036722 * NL8059.72.833B01
http://www.mens-en-relatie.nl