Mijn naam is Monique Noordoven

Mijn naam is Monique Noordoven Large Image

Description

Graag stel ik mij even voor. Mijn naam is Monique Noordoven, 53 jaar, en ik ben al weer enige maanden actief bij M&R voor mijn afstudeerstage. Ik studeer Toegepaste Psychologie, en hoop dit in het voorjaar van 2017 af te kunnen ronden. Mijn vorige (meewerk)stage was bij een GGZ-instelling, hier heb ik erg veel geleerd, en vooral ook ontdekt dat mijn hart toch het meest ligt bij het contact met de cliënten, en minder bij de echte hulpverlening. Voor mijn afstudeerstage was ik dan ook op zoek naar een plek waar ik opnieuw cliëntencontacten zou kunnen hebben, en het liefst in een positieve setting. En wat is er nu leuker dan het zoeken naar (en hopelijk vinden van) een nieuwe relatie?!

De eerste maanden van mijn tijd bij M&R heb ik voornamelijk huisbezoeken afgelegd bij cliënten voor het afnemen van de IAT (Computertaak) en interviews, als onderzoeksassistente voor het Promotieonderzoek van Liselotte. Ik heb genoten van alle, soms heel erg persoonlijke, gesprekken met de cliënten, alle verschillende en zeer uiteenlopende verhalen, maar ook altijd weer de herkenbaarheid (ook ik ben 4 jaar alleen geweest, en nu sinds 1 jaar weer heel gelukkig met mijn nieuwe liefde). Een dag in de week was ik in Venlo, op kantoor, voor overleg en het inlezen ter voorbereiding op mijn eigen onderzoek. Hier viel mij meteen op hoe professioneel, enthousiast en gedreven iedereen meewerkt aan het succes van M&R!

Nu de huisbezoeken afgesloten zijn ga ik mij volledig wijden aan mijn eigen afstudeeronderzoek. Ik maak hierbij deels gebruik van de gegevens die al in het promotieonderzoek verzameld zijn, maar zal ook zelf nieuwe gegevens gaan verzamelen. Ik ga onderzoeken hoe de factor Hechtingsstijl van invloed is bij het daten. Bij hechtingsstijl denk je vooral aan je jeugd, en grofweg kun je zeggen dat je veilig bent gehecht, of onveilig. Ongeveer de helft van de mensen is veilig gehecht, de andere helft onveilig, wat weer onder te verdelen is in 3 vormen van onveilige hechting. Het interessante is dat deze hechtingsstijl ook weer doorwerkt in jouw latere (liefdes)relaties, de manier waarop je in die relatie staat, hoe je jezelf ziet, je partner, en hoe je bijvoorbeeld om gaat met diens aanwezigheid, diens afwezigheid en zaken als _mg_4610communicatie, steun vragen en intimiteit.

Wat ik nu wil gaan onderzoeken is in hoeverre deze zaken al spelen in de allereerste fase van het bemiddelingsproces, dus bijvoorbeeld bij (en zelfs ook al vóór) het eerste telefoongesprek en bij de date(s) die een cliënt heeft met zijn of haar potentiele nieuwe partner. Zijn hier overeenkomsten (in bijvoorbeeld gedachten, presentatie of gedrag) per hechtingsstijl te vinden, en zo ja: wat zijn de gevolgen hiervan? Het doel is om deze in kaart te brengen en om hieruit vervolgens adviezen af te leiden hoe hier mee om te gaan. Dit bijvoorbeeld in de vorm van een e-coaching-module die we als extra service aan de cliënten kunnen aanbieden om zodoende de kans op een succesvolle date/relatie te vergroten.

Voor dit onderzoek zal ik een aantal cliënten benaderen voor een mondeling (of telefonisch) interview. Ook tijdens de workshops/trainingsdagen in Venlo ben ik soms aanwezig om met cliënten over dit onderwerp van gedachten te wisselen.

Ik hoop van harte dat ik met mijn onderzoek een bijdrage kan leveren aan de missie van M&R en dus mee kan helpen om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen een gelukkige relatie zullen vinden.

One thought on “Mijn naam is Monique Noordoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyrights 2018 Mens & Relatie

Kaldenkerkerweg 15 * 5913 AB te Venlo
Telefoonnummer 088-0221900
KvK 12036722 * NL8059.72.833B01
http://www.mens-en-relatie.nl