Teveel mensen blijven hangen in slechte relatie Kun je vreemdgaan echt vergeven?

Teveel mensen blijven hangen in slechte relatie  Kun je vreemdgaan echt vergeven? Large Image

Description

In een relatie blijven zitten terwijl je weet dat deze niet meer werkt doordat één van de twee is vreemdgegaan? Het gebeurt vaker dan je denkt. Olcay Gulsen sprak haarzelf er laatst nog over uit en stelde dat ze in het verleden wel honderd keer is gebleven terwijl haar ex keer op keer de fout in ging. De reden? Haar te nonchalante houding en het gedoe van het afwikkelen van een relatie. Helaas is dat een veelgehoorde reden van veel mensen die daardoor te lang blijven hangen in een slechte relatie. Zonde. Want je wordt er echt niet gelukkiger van.

Relatie berust op vertrouwen

Vreemdgaan vervult wellicht een tijdelijke behoefte, maar het maakt je op de lange termijn niet gelukkiger. Dit, terwijl degene die bedrogen wordt er wel ongelukkiger van wordt. Geen goede uitgangspositie voor een relatie dus. Maar wat als het wel gebeurt of gebeurd is? Wat doe je als je dit ontdekt?

Het mooiste aan de liefde is de speciale band die twee mensen met elkaar delen. Een band die berust op vertrouwen en het delen van een gevoel dat je bij niemand anders ervaart. Zodra er een derde persoon in het oog komt en één van de twee personen vreemdgaat, wordt deze band hoe dan ook beschadigd. Of deze zelfs ooit nog herstelt is de vraag.

Sommige mensen trekken er direct een streep doorheen wanneer vreemdgaan aan het licht komt, terwijl anderen juist verwoed proberen om hun relatie te redden. De beste oplossing? Dan kun je het beste voor jezelf bepalen. Ben jij in staat om de ander volledig te vergeven en een nieuw begin te maken?

Niet doen: Stilzwijgend doorgaan

Sommige mensen die het vreemdgaan van hun partner ontdekken besluiten dit niet bij de ander aan te kaarten. Ze beginnen stilzwijgend opnieuw en staan dan eigenlijk al twee nul achter. Ten eerste vanwege hun eigenwaarde en ten tweede vanwege het gebrek aan vertrouwen in elkaar. Niet doen. Het zal daardoor nooit uit je hoofd gaan en je zult je partner eigenlijk nooit meer kunnen vertrouwen.

Je relatie nog een kans geven

We hebben de neiging te blijven hangen in een relatie omdat het veilig is. Helemaal als deze relatie al heel wat jaren voortduurt. Maar eigenlijk berust dit op een schijnveiligheid, omdat zo’n relatie natuurlijk helemaal geen vertrouwde basis biedt.

Als je echt met elkaar verder wilt en denkt dat dit voor beide partners het beste is, dan gaat dat niet over één nacht ijs. Het is noodzakelijk om er uren over te praten, emoties te uiten, het gemis in de relatie bespreekbaar maken en dan kijken of er voldoende overblijft om het een nieuwe kans te geven.

Sommige koppels komen sterker uit overspel, maar het kan ook zo zijn dat de vreemdganger nog jaren door het slijk gaat om vertrouwen terug te winnen. Of dat de bedrogen partner een onzekere knauw krijgt en dit de relatie ook niet ten goede komt. Elk mens en iedere relatie is anders. Als jij het vertrouwen terug kan vinden na vreemdgaan is dat een mooi gegeven. Lukt je dat niet, dan is het belangrijk om je gevoel bespreekbaar te maken en in actie te komen.

Luister naar je gevoel

De vraag is natuurlijk waar de behoefte voor het vreemdgaan vandaan gekomen is. Het gebeurt natuurlijk niet zomaar en de kans is groot dat jullie niet meer het gelukkige koppel zijn, die jullie aan het begin van de relatie waren. In dat geval zal het voor beide partners beter zijn om elkaar te laten gaan.

Opnieuw beginnen is eng, omdat het onbekend terrein is. Maar wie zegt dat je er niet gelukkiger van wordt? Waarom verdien jij niet iemand die onvoorwaardelijk voor jou kiest en 100% voor je gaat? Waar een deur sluit, gaat er vanzelf een nieuwe deur voor je open. Het zal niet makkelijk zijn en je zult waarschijnlijk een moeilijke periode tegemoet gaan. Maar voor jezelf kiezen is uiteindelijk altijd het beste en zal je op de lange termijn gelukkiger maken. Heel veel succes gewenst!

One thought on “Teveel mensen blijven hangen in slechte relatie Kun je vreemdgaan echt vergeven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyrights 2019 Mens & Relatie

Kazernestraat 10 * 5928 NL Venlo
Telefoonnummer 088-0221900
KvK 12036722 * NL8059.72.833B01
http://www.mens-en-relatie.nl