Verlangen, romantiek en de ideale partner

Verlangen, romantiek en de ideale partner Large Image

Description

Je bent lichamelijk en geestelijk gezonder als je een relatie hebt, logisch dat wij hier naar verlangen. Maar toch worden mensen soms heen en weer geslingerd tussen het verlangen naar liefde en romantiek en hun onafhankelijkheid. En met de vraag of het genoeg is dat je iemand leuk vindt, of dat je wachten moet op de ideale partner.

Sterk houden werkt averechts

Eenzaamheid is ongezond. Het draagt bij aan je lichamelijke en geestelijke gezondheid als je een gelukkige relatie hebt. Dus laten we ophouden met ons sterk te houden en gewoon eerlijk toegeven dat we elkaar nodig hebben. Je sterk houden is niet alleen onnodig, het werkt zelfs averechts. Niet doen dus. Maar waarom werkt het averechts, waarom zou je je niet sterk mogen houden? Als je nou eenmaal de partner van je dromen niet of nog niet gevonden hebt, is het toch ook niet nodig om zielig in een hoekje te gaan zitten? Dat klopt, van zielig in een hoekje zitten wordt niemand vrolijk.

Maar er zijn veel mensen die naar de andere kant doorschieten en heel hard roepen hoe gelukkig ze alleen zijn. Daarmee maken ze zichzelf onbereikbaar, want als jij niemand nodig hebt, als jij niet op iemand anders zit te wachten, dan zal ook niemand zich aangetrokken voelen tot jou. Niemand krijgt de behoefte om jou te koesteren, je lief te hebben. En dat is een probleem als je eigenlijk wel heel graag een partner zou willen. Als je verlangt naar romantiek en een liefdevolle relatie. Bovendien wil niemand een partner die zegt: “Ik heb niemand nodig”, dat schept eerder afstand dan dat het aantrekt.

Ideaalbeeld

Daarvoor zal jij je eerst bewust moeten worden van het ideaalbeeld dat je onbewust hebt over de ideale partner. Zo’n beeld hebben we allemaal. Dit beeld kan ontstaan door onbevredigde behoeften uit je kindertijd, of door eigenschappen die je bewondert in familie, ouders, leraren, clubleiders, etc. Elke behoefte of eigenschap vormt een stukje van het ideaalbeeld. Het is jammer dat het ideaalbeeld niet altijd overeenkomt met datgene wat het beste bij je past en dat de eisen die voortkomen uit dat ideaalbeeld vaak niet haalbaar zijn. Welke eisen redelijk zijn en welke niet, heeft niet alleen te maken met het feit of iemand de moeite waard is, maar veel meer met welke eisen er toe gaan leiden dat ze straks samen gelukkig is met de partner van je dromen.

Weet wie je bent

Voor een gelukkig samenzijn zijn leeftijd en lengte van ondergeschikt belang. Een ideaalbeeld blijft vaak onbewust. Pas als je jezelf goed kent, kun je bepalen wie er bij je past. Het eerste aandachtspunt voor iedereen die onvrijwillig alleen is of ongelukkig is in zijn/haar huidige relatie: zorg dat je weet wie jij bent, wat je brengt in een relatie en wat je nodig hebt in een relatie. Niet de ideale partner is interessant, maar de voor jou best mogelijk relatie.

2 thoughts on “Verlangen, romantiek en de ideale partner

  1. Hallo met Kees ik wil wel een relatie ik heb geen ervaring daarin
    Daarom heb liever een latrelatie
    Dat houdt misschien het langste stand
    Groeten van Kees

    • Beste Kees, bedankt voor je reactie. Ik heb een hele tijd nagedacht of er wat in zou kunnen zitten wat je schrijft, maar uiteindelijk is een LAT-relatie niet de oplossing denk ik om het langer stand te laten houden. Als je de juiste persoon hebt, wil je na verloop van tijd graag bij elkaar zijn. Natuurlijk pas na een tijd van rustig opbouwen. Daarom adviseer ik ook om eerst een hele tijd samen leuke dingen te gaan doen, pas na een paar maanden af en toe een weekend samen, bijvoorbeeld in het begin om de week. Na een jaar mag dat elke week worden. Als je dan na twee jaar besluit samen te gaan wonen, dan heb je al het een en ander met elkaar mee gemaakt en elkaars leven in elkaar hebt kunnen vlechten. Het geheim zit hem volgens mij dus meer in het rustig aan doen en je relatie de tijd geven om op te bloeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyrights 2019 Mens & Relatie

Kazernestraat 10 * 5928 NL Venlo
Telefoonnummer 088-0221900
KvK 12036722 * NL8059.72.833B01
http://www.mens-en-relatie.nl