Wat maakt jou tot een geschikte partner?

Wat maakt jou tot een geschikte partner? Large Image

Description

 Zeven punten die jou tot een geschikte partner maken:

  1. De mogelijkheid tot zelfreflectie. Nadenken over je eigen gevoel en handelen, je eigen motivaties en behoeften durven en kunnen onderzoeken, jezelf begrijpen.
  2.  Mogelijkheid tot inleven, begrip voor en interesse in de gevoelens, motieven, behoeften, wensen en mening van een ander.
  3.  Betrokkenheid voelen bij andere mensen, een goede band met familie, vrienden en collegae onderhouden. Duurzame contacten onderhouden, maar ook nieuwe mensen leren kennen en je horizon verbreden.
  4.  Kunnen houden van een ander zoals die is, teleurstelling en afwijzing kunnen incasseren en kunnen genieten van de liefde die een ander je geeft. Jezelf de liefde van een ander waard vinden
  5. Communicatievaardigheden, een prettige gesprekspartner zijn, interesse in de ander ervaren en open zijn over je gevoelens
  6. Aanwezig zijn, zelfvertrouwen hebben, een prettige uitstraling hebben
  7.  Kunnen genieten en ontspannen aan de ene kant, maar juist ook ergens voor gaan als dat nodig is, dus een goede energiebalans. Als jij prettig in je vel zit, ben je prettig gezelschap.

Maak de keuze en wees gemotiveerd

Maar of jij die juiste partner zult vinden, zult herkennen en de juiste actie zult ondernemen om daar een relatie mee te kunnen aangaan, opbouwen en onderhouden, hangt vooral af van een keuze. Kies jij er voor om alles in het werk te stellen om dit voor elkaar te krijgen? Ik heb het hier over jouw “drive”, jouw streven. De beslissende factor blijkt in veel gevallen de motivatie: de motivatie om een partner te vinden, een relatie aan te gaan en daarbij bepaalde voordelen van het vrijgezellenleven op te geven. Hoe sterk is jouw wens om het leven samen te delen, beslissingen samen te nemen en een zekere mate van vrijheid in te leveren? Je motivatie bepaalt wat je er voor over hebt om je doel te bereiken.

Heb je hier vragen over? Ik hoor graag van je! Je kunt me vinden via linked-in en facebook, of via deze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyrights 2019 Mens & Relatie

Kazernestraat 10 * 5928 NL Venlo
Telefoonnummer 088-0221900
KvK 12036722 * NL8059.72.833B01
http://www.mens-en-relatie.nl