Menu

Er zijn weer een hoop nieuwjaarsresoluties gemaakt. Doelen die we in ons vooruitzicht hebben. Maar aan hoeveel van die resoluties houden we ons? Het is een ding om een voornemen te hebben om meer te sporten, minder te stressen en meer te reizen, maar een ander om hier ook tijd en ruimte in uw leven voor te maken. In ons hectische leven kunnen we deze voornemens al snel uit het oog verliezen. Gelukkig zijn er altijd nog 5 handige tips die je kunt gebruiken om je doel in 2012 te kunnen verwezenlijken.

Hoe maak je tegenwoordig nog echte vrienden? In een wereld die bol staat van platonische online relaties via allerlei social media kanalen, vergeten we soms de diepte in te gaan met onze gesprekspartner. Het lijkt soms of we te druk zijn met studies, werk en het profileren van onszelf om diepe connecties te maken.

Weet jij nog hoe je écht verbinding maakt met iemand? Hoe je op een feestje in gesprek met iemand die je vaag kent en waarbij je verder komt dan “goh, wat doe jij in het dagelijks leven?” Onderzoekers van Harvard formuleerden een aantal vragen die je gesprek met iemand direct naar een dieper level brengt. Deze 8 vragen kun je stellen wanneer je iemand écht beter wil leren kennen. Dus ook heel handig tijdens een eerste date!

  1. Waar ben jij op dit moment nou echt enthousiast over?

Vraag eens waar iemand op dit moment enthousiast over is. De vraag kan op zoveel manieren geïnterpreteerd en beantwoord worden. Sommige mensen nemen je mee in de enthousiaste momenten van de situatie of omgeving waar jullie je op dat moment bevinden. Sommige mensen trekken je meteen de diepte in en betrekken de vraag op waar ze nu staan in het leven en waar ze naar uit kijken.

  1. Waar kijk jij nu naar uit?

Deze vraag leidt hoe dan ook naar een positief en vrolijk antwoord en is één van de manieren om die kant van iemand te leren kennen. Met een antwoord laat die persoon jou toe in zijn of haar leven en in wat voor hem of haar belangrijk genoeg is om naar uit te kijken. Van vakanties tot een goed glas wijn. De antwoorden kunnen ver uit elkaar liggen en dat maakt het zo’n interessante vraag om te stellen!  1. Wat is het beste dat jou dit jaar is overkomen?

Deze persoonlijke vraag geeft je gesprekspartner de mogelijkheid om zijn leven te evalueren en laat zien dat jij niet vies bent van wat persoonlijke reflectie. Het is een intiemere vraag die je meeneemt naar de hoogtepunten van iemands leven.

  1. Waar ben je opgegroeid?

Het mooie van nieuwe mensen ontmoeten is om hun levensverhaal te leren kennen. Begin eens bij het begin en laat je meevoeren door jeugdherinneringen van je gesprekspartner. Wellicht heeft degene een heel andere start gehad dan die jij hebt geleefd. Het is een vraag die snel beantwoord kan worden met enkel de geboorteplaats, maar ook kan leiden tot een interessant gesprek langs jeugdperikelen.

  1. Wat doe je om te ontspannen?

Vraag eens via een andere weg naar de hobby van iemand! Hoe iemand ontspant of plezier beleeft zegt al heel veel over een persoon. De één trekt er weekenden op uit met een kite-board terwijl de ander liever lekker thuis blijft met een goed boek.

  1. Wie is je favoriete superheld?

Deze vraag zegt eveneens veel over iemand. De Marvel fan zal vast en zeker over één van zijn of haar favoriete karakters ingaan, sommige mensen kiezen iemand vanwege de krachten die ze weleens zouden willen bezitten en sommige mensen noemen juist iemand in hun dichtbije omgeving. Met deze vraag neemt je gesprek sowieso een leuke wending!

  1. Steun je een goed doel of welk goed doel zou je willen steunen?

Deze vraagt zegt al heel veel over iemand en wat hij of zij belangrijk vindt of waar ze zich voor interesseren in de wereld en met betrekking tot maatschappelijke problemen. Maak er eventueel van hoe iemand een miljoen zou verdelen over goede doelen en ontdek of hij of zij meer aan sociale of natuur en milieu doelen geeft of daar wellicht een totaal ander standpunt over heeft!

  1. Wat is het meest belangrijke ding dat ik over je zou moeten weten?

Dit is een hele intieme vraag die je moet durven te stellen. Om het ijs te breken kan je bij deze (en de overige vragen!) zelf eerst starten met jouw antwoord. Het geeft je gesprekspartner vertrouwen om te antwoorden en bovendien bedenktijd om hun eigen antwoord te formuleren!

Met deze 8 vragen toon je meer interesse wanneer je de standaard vragen gepasseerd bent en geeft je de mogelijkheid om je gesprekspartner beter te leren kennen. Het zijn vragen waarmee je van vreemden zo je vrienden maakt. Bovendien leer je iemand meteen op een heel persoonlijke manier kennen! Zou jij deze vragen stellen op een eerste afspraakje?